Ce legatura are una cu alta? Simplu. Prima imi aduce aminte de cealalta si ambele isi au locul in camin, in Regie, in Bucuresti, in libertate. O cana de vin fiert (nu orice vin ci vin rosu, negru, adus de Luca de la Dichiseni, cel mai bun vin rosu pe care l-am baut si o sa-l beau vreodata) te face sa realizezi si sa apreciezi cat de mult inseamna de fapt lucrurile marunte pe care de atatea ori le iei “for granted”, ai impresia ca ti se cuvin dar in momentul cand devin din ce in ce mai rare incepi sa le simti lipsa.

Anul trecut am avut cea mai marfa sesiune din patru ani de facultate si cu asta de acum cinci. Ar fi putut sa fie ultima, in mod normal asa ar fi fost dar Politehnica tine neaparat sa ne prelungeasca agonia/extazul si lungeste zeama inca un an. Poate ar fi fost bine sa fie ultima si sa se fi terminat asa cum s-a terminat anul patru, in spiritul ala si in vara aia. Dimineata examen, seara bere si samanta pe malul Dambovitei. Nimeni sa te futa la cap si daca la 2 jumate ti se scula sa iei un Golden Brau semi-rece-aproape-calda de la Lotus-the-boschetarian-terasse… pai ce sa zic. Te duceai. Si daca de la doua Ursus in Piranha se ajungea la doua boxe mari scoase pe holul unei camere de camin si o statie cu volumul expandat, singurii decibeli care acopereau muzica ieseau nervosi din gatul tau ragusit.
Oamenii care erau cu tine. Atat conta. Ultimele momente in care nu esti ingradit de nimic, momente pe care daca nu le pretuiesti atunci, pe loc, au trecut pe langa tine la fel de repede cum au venit. Deja de-acum apar joburi, rutina, stres, oboseala, “ce vrei frate, muncesc 8 ore pe zi si vin rupt in gura de la serviciu, crezi ca-mi mai arde de ceva?”, o iesire vinerea o data la doua saptamani, nevasta, copil, pensie, flori, lumina si verdeata. Am dat fast forward cam departe.

Cana e aproape goala si vinul care a mai ramas pe fund e aproape rece. Un vin fiert faci in zece minute da’ anii nu se mai intorc si daca nu vrei sa ai senzatia unei investitii paguboase, pastreaza-ti fiecare amintire in sertar ca fiecare chitanta pe care ai dat banii!

Soundtrack-ul insemnarii si piesa zilei : Arssura & Connect-R – Ai mei